Kouvolan Kokoomusnaiset ry
Kouvolan Kokoomusnaiset on vireä naisyhdistys!
Kouvolan Kokoomusnaiset on nuorekas 76-vuotias naisyhdistys. Yhdistyksemme on perustettu 20.5.1947.
Yhdistyksemme tarkoituksena on toimia naisten yhteiskunnallisten vaikutusmahdollisuuksien lisäämiseksi, naisten ja miesten välisen tasa-arvon edistämiseksi sekä Kokoomuksen Naisten Liitto ry:n pääperiaatteille rakentuvien pyrkimysten toteuttamiseksi.
Jäsenistö koostuu eri ikäisistä ja erilaisista vahvoista naisista. Tämä on ollut yhdistyksemme kantava voima kaikkien näiden vuosien aikana.
Kouvolan Kokoomusnaiset on kautta aikain järjestänyt erilaisia tapahtumia ja tempauksia Kokoomusaatteiden eteenpäin viemiseksi. Myös vaalityötä naiset ovat aina tehneet ahkerasti.
O
TULEVIA TAPAHTUMIA 2024
Maaliskuu
Ti 19.3. klo 17.30 Kouvolan Kokoomusnaiset ry:n vuosikokous, Kouvolan Teatteri ravintola repliikki, vierailijana näytteliätär Anniina Rubinstein.
Huhtikuu
Su 14.4. klo 12.00 Kotka, Merikeskus Vellamo Kaakkois- Suomen Kokoomusnaiset ry:n kevätkokous
Su 14.4. klo 15.00 Kotka, Merikeskus Vellamo Kaakkois- Suomen Kokoomus ry:n kevätkokous Kokouksissa vieraana kansanedustaja ja eurovaaliehdokas Ville Kaunisto.
Toukokuu
Su 26.5. klo 16.00 Kouvola, juhlistamme yhdistyksen syntymäpäiviä kiipeämällä Hyppyrinmäen portaat yhdessä ja samalla osallistumme Sairaalanmäki24-hyväntekeväisyysproktiin. Kaikki jäsenemme ja toiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan!
Kesäkuu
14.6.-16.6. Puoluekokous, Tamperetalo
1.6. Pohjola-Torin kirpputori 8.00- 14.00, Kauppamiehenkatu 3, Kouvola
KANNANOTTOJA
Lapsen etu ei saa hukkua laskelmien rattaisiin!
Piirihallituksen kannanotto 20.3.2024
Vuoden 2022 alusta lastensuojelun sosiaalityöntekijällä on saanut olla samanaikaisesti asiakkaana enintään 35 lasta. THL:n lastensuojelun työntekijöille ja työnantajille teettämä selvitys kertoo, että nykyinen mitoitus on vasta hyvä alku, kun mitoitus laskee 30 asiakkaaseen vuonna 2024. On kuitenkin syytä arvioida, onko tämäkään mitoitus vielä riittävä. Jokaisella työntekijällä tulee olla riittävästi aikaa keskittyä jokaiseen asiakkaaseen huolellisesti. Oikeanlainen mitoitus ennalta ehkäisee myös työntekijöiden vaihtuvuutta, joka on aina myös lapsen etu.
Parannettu mitoitus ei kuitenkaan takaa sitä, että työ on mahdollista toteuttaa ammattieettisesti hyvin. Selvityksen mukaan vain noin puolet sosiaalityöntekijöistä arvioi oman lastensuojelun asiakasmäärän olevan lakisääteisissä rajoissa. Lisäksi moni sosiaalityöntekijöistä kokee, että niin kutsuttuun byrokratian pyörittämiseen kuluu liikaa aikaa, joka vähentää varsinaista asiakastyötä. Valtavat määrät aikaa vieviä selvityksiä selvitysten perään, kirjauksia, erilaisia palavereja ja arviointeja ilman, että varsinaista asiakasta on edes vielä ehditty kohdata.
Selvityksessä vastaajat olivat huolissaan tavoitteellisen asiakasmitoituksen ei-aiotuista vaikutuksista, kuten
lastensuojeluasiakkuuden liian varhaisesta päättämisestä. Sosiaalityöntekijöiden työtä tulee suunnata
enemmän itse asiakkaisiin, byrokratian pyörittämisen sijaan. Asiakasmitoituksilla kikkailu on yksiselitteisesti
väärin. Hallintokeskeisyydestä tulee siirtyä asiakaskeskeisyyteen ja perheet osallistavaan lähestymistapaan.
Kaakkois-Suomen Kokoomusnaiset pitävät erittäin tärkeänä, että lapsen edun ensisijaisuus pysyy päätöksiä
ohjaavana tekijänä, eikä byrokratian osaoptimoinnin välineenä.
Kaakkois-Suomen Kokoomusnaiset ry
Christa Carpelan
puheenjohtaja
Kristine Myller
varapuheenjohtaja
Koulukiusaaminen on otettava vakavasti
22.9.2023
Piirihallituksen kannanotto 21.9.2023
Koulukiusaaminen on vakava ongelma. Koulut ovat pyrkineet aktiivisesti torjumaan koulukiusaamista sekä edistämään turvallista oppimisympäristöä. Siitä huolimatta koulukiusaaminen on yhä yleisempää ja vakavampaa, eikä kouluissa puututa kiusaamiseen ajoissa. Alle kymmenen prosenttia peruskoulun oppilaista kokee kiusaamista, jopa joka viikko. Kiusaamisen ilmenemismuotoja ovat mm. ulkopuolelle jääminen, haukkuminen huutelu tai fyysinen väkivalta.
Kouluissa on tehty jo paljon kiusaamisen ehkäisemiseksi, kuten lisäämällä opettajien koulutusta kiusaamisen tunnistamiseen ja ehkäisimiseen, oppilaiden tukipalveluja sekä vanhempien osallistumista kouluyhteisön toimintaan. Kouluille on myös kehitetty turvallisuuskulttuuria, jonka tavoitteena on ollut luoda kouluille turvallinen ja kunnioittava oppimisympäristö. Tähän kuuluvat esimerkiksi koulujen yhteiset säännöt ja toimintatavat, jotka edistävät oppilaiden turvallisuutta ja hyvinvointia.
Kiusaamisen kokeminen on valitettavasti yhä liian yleistä. Kiusaamisen kierteen katkaiseminen on hyvä tavoite jokaisessa suomalaisessa koulussa. Tutkimusten mukaan kiusaajat kiusaavat, koska pelkäävät itse joutuvansa kiusaamisen uhriksi. Kiusaaminen on usein hätähuuto ja turvattomuuden ilmaisu, jonka kitkemisen pääosassa on aito, välittävä lasten ja nuorten kohtaaminen. Koulujen, opettajien, vanhempien ja oppilaiden tehokas yhteistyö on tärkeä keino tunnistaa ja estää kiusaamista. Vanhemmilla on myös tärkeä rooli tukijana lapselle kiusaamistilanteissa.
Kaakkois-Suomen Kokoomusnaiset painottavat, että koulukiusaamisen ehkäiseminen ei ole mahdollista vain yksittäisellä toimenpiteellä, vaan se vaatii systemaattista toimintaa kaikilta lasten ja nuorten kanssa työskenteleviltä. Kouluissa tulee olla myös tavoitettavissa luotettavia aikuisia, jotka ottavat koululaisten huolet tosissaan. Tiedon ja osaamisen lisäksi tarvitaan vahvaa tahtoa asioiden selvittämiseksi. Etelä-Karjalassa käytössä oleva malli, jossa kiusaamisen sijaan puhutaan lainvastaisista teoista, on suositeltava malli hyödynnettäväksi myös muualle Suomeen.
Kaakkois-Suomen Kokoomusnaisten tavoitteena on, että jokainen nuori saa turvallisen kasvualustan ja tasa-arvoiset kehittymisen sekä oppimisen mahdollisuudet, jokaisessa suomalaisessa koulussa!
Kaakkois-Suomen Kokoomusnaiset ry